Voor coaches, consultants en ondersteuners van leidinggevenden:

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik help jou om het maximale effect bij jouw klanten te bereiken.

Koop een strippenkaart

Voorkom dat de organisatie afhankelijk is van jou!

Leidinggevenden hebben een enorm verantwoordelijkheidsgevoel waardoor ze vaak net zolang door gaan totdat het ze lukt om medewerkers in beweging te krijgen. Maar ook heel veel coaches en consultants zorgen er onbedoeld als een superheld voor dat medewerkers juist géén superkrachten worden.

Ik kan het weten.... ik vormde vaak de brug tussen leidinggevenden en medewerkers. Hoe minder interactie er tussen deze groepen was, hoe harder ik ging werken om verbinding te maken. Maar hoe meer ik dat deed, des te minder zij zelf hoefden te bewegen om met elkaar samen te werken. Onbedoeld versterkte ik juist wat ik als consultant had moeten veranderen! 

Ik help jou graag om de cirkel die jij met jouw klant, met de leidinggevenden die jij ondersteunt, te doorbreken. En ik laat je zien hoe leidinggevenden en medewerkers de organisatie zo inrichten dat eigenaarschap bij medewerkers vanzelfsprekend is: zodat de organisatie écht werkt, ook als jij vertrokken bent.

Laten we samen het verschil maken

Ik help jou om de leidinggevenden die je ondersteunt in beweging te krijgen. Zodat zij zelf eigenaarschap bij medewerkers organiseren.

Je hoeft het niet alleen te doen: ik hou je een spiegel voor en leer je hoe jij leidinggevenden kunt helpen tijd en rust te krijgen, we bespreken de omgang van jou en van leidinggevenden met medewerkers die niet willen en de inrichting van de organisatie. 

Onderstaande onderwerpen kunnen hierbij aan bod komen:

Tijd en rust

Je krijgt een spiegel voorgehouden en ontdekt waarom jij doet wat je doet. Je leert je energie anders in te zetten: hierdoor krijg je tijd en rust. En je leert hoe jij leidinggevenden met dit dit thema kunt helpen.

medewerkers in beweging krijgen

Stoppen met trekken en sleuren

We bespreken hoe jij én leidinggevenden de energie anders kunnen inzetten en daarmee van medewerkers superkrachten maken

Een organisatie die werkt!

Door medewerkers expliciet eigenaar te maken van operationele doelen en de overlegstructuur om te draaien, organiseer je een bottom-up context. Een omgeving waar eigenaarschap bij medewerkers vanzelfsprekend is. 

Veel gestelde vragen:

Strippenkaart Martine tijd 10-uur

€2500

  • 10 uur online coaching als jij het nodig hebt
  • feedback op documenten of presentaties
  • tools, technieken en hulpmiddelen die jou en je klant op dat moment helpen
Ja, dat wil ik!

Strippenkaart 10-uur én het Superkrachten-programma

€3297

  • 10 uur online coaching als jij het nodig hebt
  • feedback op documenten of presentaties
  • 6 online modules
  • 6 groepssessies
  • community met deelnemers van het Superkrachtprogramma
  • tools, technieken en hulpmiddelen die jou en je klant op dat moment helpen
Ja, dat wil ik!

Alle bedragen zijn exclusief BTW