Word gecoacht.

Creëer eigenaarschap.

Behaal resultaten.

Het Superkrachtenprogramma is ontworpen voor leidinggevenden die het aandurven om zelf minder te doen en daarmee ruimte vrij te maken voor medewerkers. 

Doe mee en ontwikkel jezelf en jouw organisatie: laat je organisatie werken!

Wat als medewerkers niet meewerken?

We willen allemaal leidinggeven vanuit een helder doel en medewerkers het vertrouwen geven waardoor ze intrinsiek gemotiveerd de resultaten behalen.

Maar soms lukt dat gewoon niet... 

Heb je medewerkers die niet meebewegen?

 • Zijn het vaak dezelfde medewerkers die met hun hakken in het zand gaan?
 • Nemen ze veel van je kostbare tijd in beslag?
 • Ontstaat er een negatieve sfeer?
 • Blijft je organisatie hangen terwijl jij juist vooruit wilt?

Of zwemmen ze alle kanten op?

 • Streven jullie andere doelen na?
 • Worden soms zaken in gang gezet zonder dat je dat weet?
 • Word je vaak (negatief) verrast door ontwikkelingen op de werkvloer?
 • Heb je het gevoel dat je vaak moet begrenzen?

Ben jij niet altijd de leidinggevende die je wilt zijn?

Als medewerkers niet in beweging komen, geef je dan nog wel leiding zoals je wilt? Of ga je dan trekken en sleuren? Trek je misschien zelf de kar, zodat resultaten worden behaald?

Span je de touwtjes heel strak aan bij medewerkers die alle kanten op zwemmen? Krijg je de neiging om te micro managen, om te voorkomen dat alles in de soep loopt? 

 • Ben je daardoor druk met operationele zaken waar je eigenlijk niet mee bezig wilt zijn?
 • Snak je naar medewerkers die eigenaarschap nemen voor de doelen die jij wilt bereiken?

Dan ben je hier op de goede plek.

Voorkom dat de organisatie afhankelijk is van jou!

Het ongelooflijke verantwoordelijkheidsgevoel van veel leidinggevenden zorgt voor een vicieuze cirkel. Als iets niet lekker loopt komt de superheld in hen naar boven; ze gaan net zo lang door totdat het ze lukt om medewerkers de juiste richting op te krijgen. Maar hierdoor worden medewerkers juist géén superkrachten: die ruimte is namelijk al opgevuld door de leidinggevende. En doordat medewerkers geen eigenaarschap nemen, gaat de leidinggevende nog harder werken. 

Doorbreek deze vicieuze cirkel! Durf het aan om zelf minder te doen en meer over te laten aan medewerkers: dan worden ze superkrachten!

Laten we samen het verschil maken

Met het Superkrachtenprogramma ontstaat verandering voor jou en je medewerkers.

Ontwikkel jezelf, jouw omgang met medewerkers en de inrichting van je organisatie. Hierdoor gaat je organisatie werken!

Jezelf

Je krijgt een spiegel voorgehouden en ontdekt waarom jij doet wat je doet. Je leert je energie anders in te zetten: hierdoor krijg je tijd en rust. 

medewerkers in beweging krijgen

De medewerkers

Je doorbreekt de vicieuze cirkel die je met medewerkers doorloopt. Je maakt tijd vrij voor potentiële superkrachten, waardoor niet jij, maar zij de kar trekken en anderen meenemen. 

De organisatie

Door medewerkers expliciet eigenaar te maken van operationele doelen en de overlegstructuur om te draaien, organiseer je een bottom-up context. Een omgeving waar eigenaarschap bij medewerkers vanzelfsprekend is. Een organisatie die werkt!

Het is tijd voor verandering!

Ik weet hoe het is om het gevoel te hebben dat de organisatie afhankelijk is van jou: dodelijk vermoeiend! Het is voor jezelf niet leuk, maar ook niet voor mensen die je liefhebt: je gezin, familie en vrienden. Als je je zo verantwoordelijk voelt voor je werk en het loopt niet helemaal zoals je wilt, ben je vaak niet de gezelligste thuis. En het stomme is dat je door dat enorme verantwoordelijkheidsgevoel vaak het tegenovergestelde bereikt van wat je wilt.

Door mijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel ging ik als consultant heel veel met leidinggevenden en medewerkers in gesprek. Ik vormde ongemerkt een brug tussen deze twee groepen. Hoe minder zij met elkaar samenwerkten, des te meer ik verbinding maakte. Maar daardoor bouwde ik niets constructiefs: met mijn vertrek verdween ook de brug en werd het gat alleen maar groter.

Toen ik me dat realiseerde, ben ik op zoek gegaan naar een manier om echt eigenaarschap bij medewerkers te creëren. Hoe dat is gelukt, deel ik graag me je.

Ik heb geleerd om mijn eigen energie anders in te zetten én de context van organisaties te veranderen. De brug die ik altijd vormde binnen organisaties heb ik leren bouwen vanuit de kracht van medewerkers en leidinggevenden. 

Ik ontdekte dat eigenaarschap bij medewerkers begint bij de leidinggevende en dat ik die leidinggevende het beste kan helpen door zelf op afstand te blijven. Vandaar mijn missie: leidinggevenden gaan zélf aan de slag om eigenaarschap bij medewerkers te creëren.

Daarom hoop ik dat jij meedoet aan het programma Superkrachten. Het helpt jou om eigenaarschap te nemen over je eigen verandering naar meer eigenaarschap bij medewerkers.

Je maakt hierdoor het verschil voor je klanten, voor je medewerkers en voor jezelf. Want als medewerkers superkrachten worden, verbeteren de operationele resultaten en krijg jij meer tijd en rust. 

Dat verdien jij toch ook?

Dit is wat je krijgt in het Superkrachtenprogramma

Je leert anders te kijken naar jouw rol als leidinggevende: waarom doe jij wat je doet? Je leert hoe jij je eigen energie anders inzet en je organisatie zo inricht dat medewerkers eigenaarschap nemen en daarmee superkrachten worden.

Persoonlijke welkomstboodschap Na je na aanmelding krijg je een aantal vragen: Waarom doe je mee aan het Superkrachtenprogramma en wat is voor jou belangrijk? Op basis van jouw antwoorden spreek ik een persoonlijke boodschap in die je richting geeft in het programma. En ik geef je tips waarmee je direct aan de slag kunt. 

6 modules Elke twee weken krijg je toegang tot een nieuwe module. Iedere module bestaat uit 6 tot 11 korte video’s: in totaal ongeveer 45 minuten per module. In de video's vertel ik je, met veel (persoonlijke) voorbeelden en gerichte opdrachten, hoe jij de volgende stap kunt zetten om de leidinggevende te zijn die je wilt zijn. Elke module bevat een aantal opdrachten die je zelf kunt uitvoeren met de downloads en als afsluiting beantwoord je een aantal vragen over hetgeen je in de module hebt gedaan/ geleerd. Je kunt jouw uitgevoerde opdrachten uploaden, zodat ik met je mee kan kijken.

6 coachgesprekken (als je kiest voor individuele coaching) Om de twee weken hebben we een een-op-een online gesprek van 60 minuten via MS Teams.

6 groepssessies Om de twee weken is er een groepssessie met deelnemers die net als jij dit programma volgen. Er is in deze sessies tijd om elkaar en aan mij vragen te stellen over de module, of de fase waarin je op dat moment met je organisatie verkeert.

Online community In een besloten community op het leerplatform (dus geen social media platform) kun je al je vragen, obstakels én succes delen. Ik reageer daar persoonlijk op én uiteraard zal je ook reacties krijgen van andere deelnemers. Want je bent niet de enige... er zijn heel veel mensen zoals jij die niet de leidinggevende zijn die ze willen zijn. Jullie ontmoeten elkaar in de groepssessies én op het online community platform. 

Tools Je krijgt toegang tot alle tools, technieken en templates die helpen om eigenaarschap te organiseren. Je vindt hier ook hulpmiddelen voor jouw medewerkers om de operationele resultaten te verbeteren.

En uiteraard krijg je een exemplaar van het boek Superkrachten!

 

Leer hoe je jouw organisatie laat werken

Het programma is zo opgebouwd, dat je stap voor stap leert hoe je eigenaarschap bij medewerkers organiseert en de leidinggevende wordt die je wilt zijn.

De eerste modules, groepssessies en coaching richten zich met name op jouw persoonlijke leiderschap, daarna gaan we in op jouw omgang met medewerkers om vervolgens de context in je organisatie aan te passen, waardoor eigenaarschap geborgd is.

 

De 6 modules op een rij

Module 1: tijd, rust en routine

Module 2: doorbreek negatieve patronen

Module 3: ga anders om met achterblijvers

Module 4: zo worden medewerkers superkrachten

Module 5: superkrachten aan de slag

Module 6: zo maak je veranderingen waar

Laat de verandering ontstaan

In de individuele gesprekken help ik jou de leidinggevende te zijn die je wilt zijn.

We bespreken het volgende:

 • hoe jouw organisatie en jij als persoon in elkaar zitten. Wanneer en waarom doe jij je superheldencape om en wat zou er gebeuren als je die afdoet?
 • hoe is de context van jouw organisatie? Welke vicieuze cirkels zorgen ervoor dat er geen beweging komt en hoe kun je die patronen doorbreken?
 • hoe ga je om met mensen die niet willen, de mensen die in jouw ogen nooit superkrachten kunnen worden. Wat kun jij doen, waardoor je minder tijd en energie aan hen besteedt en daardoor meer ruimte krijgt voor mensen die wél willen;
 • hoe je mensen die wél willen inzet. Hoe je hun richting én ruimte geeft. Jij kunt ervoor zorgen dat zij superkrachten worden die de rest van de organisatie in beweging brengen;
 • hoe je focus bepaalt en medewerkers alleen dat laat doen wat echt het verschil gaat maken voor de organisatie;
 • hoe je zorgt dat medewerkers eerst denken, voordat ze doen;
 • hoe je medewerkers intrinsiek gemotiveerd in beweging krijgt;
 • hoe je alles wat we hebben besproken waarmaakt met de omgekeerde overlegstructuur.

Doe mee met het Superkrachten-

programma 

Je krijgt na aanmelding de mogelijkheid om een aantal vragen te beantwoorden die mij helpen om jou beter te ondersteunen. Op basis van jouw antwoorden spreek ik een persoonlijke boodschap voor je in: een geluidsopname die jou richting geeft in het programma en waarin ik je concrete tips geef waarmee je meteen al kunt beginnen. De vragen helpen jou om te begrijpen en voelen waarom het belangrijk voor je is om de video's te bekijken, de opdrachten te doen en aan te sluiten bij de groepssessies. Je maakt voor jezelf concreet hoe je er echt helemaal voor gaat.

In de online community tref je andere deelnemers en kun je aangeven of je een 'aansprakelijkheidspartner' zoekt: iemand waarmee je jezelf en de ander gedurende het hele programma scherp houdt. 

Elke twee weken komt een nieuwe module vrij waarin je video's, opdrachten en downloads ontvangt.

En elke twee weken is er op vrijdag een gezamenlijke online sessie. De data voor het programma van voorjaar 2022 worden nog bekendgemaakt. 

Uiteraard krijg je na afloop van de sessie een opname, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Na aanmelding voor het Superkrachtenprogramma met individuele coaching ontvang je een link waarmee je zelf de individuele coachingsgesprekken in mijn agenda kunt plannen, zodat we elkaar spreken wanneer dat jou het beste uitkomt.

Data voorjaarsprogramma

In het voorjaar van 2022 start een nieuwe groep. Vanaf 25 februari heeft deze groep toegang tot de community en krijg je een aantal vragen die de basis zijn voor je persoonlijke welkomstboodschap.

De groepssessies zijn via Teams op vrijdagen van 12:30-14:00 op:

 • 18 maart,
 • 1 april,
 • 22 april,
 • 20 mei,
 • 3 juni,
 • 17 juni.

Superkrachten programma met individuele coaching

€2997

 • persoonlijke welkomstboodschap
 • 6 online individuele gesprekken
 • 6 online groepssessies
 • 6 online modules
 • community met andere deelnemers
 • tools, technieken en hulpmiddelen
 • het boek Superkrachten
Schrijf je in!

Investeer in jezelf en je organisatie

Word de leidinggevende die je wilt zijn! Vanuit ervaring met andere leidinggevenden weet ik dat je met het Superkrachtenprogramma meer rust en ruimte zult voelen, omdat:

 • je het negatieve patroon waar jij en medewerkers in zijn beland hebt onthuld en doorbroken;
 • je focus hebt op een aantal belangrijke operationele doelen voor je organisatie;
 • je een aantal kartrekkers hebt ingezet die superkrachten worden en andere medewerkers meenemen om de operationele doelen te realiseren;
 • je voelt dat je ‘in control’ bent, zonder dat je zelf al het werk uitvoert.

Veel gestelde vragen:

 

Inge Stegeman

Martine luistert goed en is heel creatief om elke ogenschijnlijke tegenvaller om te buigen tot een kans.

Ze gelooft dat de organisatie / afdeling / manager zélf door het juiste voorbeeldgedrag de verandering kan bereiken. Hierbij coacht ze op een heel prettige, positieve en constructieve wijze.

Een topper!

Rob van Erp

Martine heeft veel positieve energie en weet complexe vraagstukken praktisch te maken.

Anja de Bruin

Martine is positief, enthousiast en oprecht betrokken.

Coaching met Martine voelt vertrouwd, alsof je een persoonlijk gesprek voert met je beste vriendin.

Michiel van Dongen

Martine heeft een structuur ontwikkeld waarmee focus en eigenaarschap binnen onze complexe en landelijke operationele organisatie geborgd is.

Voor het eerst hebben we structureel ingeregeld dat verschillende regio’s in het land continu van elkaar leren.

Martine brengt deelnemers verder, door hen middels scherpe vragen te laten nadenken over de effectiviteit van hun handelen.

 

Superkrachten programma

€1397

 • persoonlijke welkomstboodschap
 • 6 online groepssessies
 • 6 online modules
 • community met andere deelnemers
 • tools, technieken en hulpmiddelen
 • het boek Superkrachten
Schrijf je in!

Superkrachten programma met individuele coaching

€2997

 • persoonlijke welkomstboodschap
 • 6 online individuele gesprekken
 • 6 online groepssessies
 • 6 online modules
 • community met andere deelnemers
 • tools, technieken en hulpmiddelen
 • het boek Superkrachten 
Schrijf je in!

Alle bedragen zijn exclusief BTW